Langt de fleste kurser er målrettet et bestemt emne, hvor der kan være overlap til andre relevante emner, hvor man bliver henvist til et andet kursus fra eksempelvis samme kursusudbyder, hvis man vil blive klogere på dette emne.
Her skal man så overveje med sig selv, om det giver mening for en at tage på et kursus senere eller samtidig, for der er flere faktorer, der spiller ind på det.
For det første er der jo det med, om emnet er relevant for en, og selvom det er relevant i forlængelse med selve det første kursus-emne, så er det måske ikke brugbart for en til senere brug.
For eksempel kan man være taget på et Excel kursus, fordi man skulle lære det program at kende, men så kan der være snak om, at et kursus i PowerPoint også kan være relevant, da man kan præsentere de resultater, man laver med Excel, på en mere spændende måde med PowerPoint.
I sig selv er det relevant, men hvis man arbejder i en regnskabsafdeling i et firma, så er det måske mest udregningerne med tallene end præsentationen, som man har brug for at blive klog på.
For det andet er der jo også det med tiden, for hvis de kurser ligger nogenlunde samtidig – hvilket kan give mening for en, så man lærer de relaterede emner simultant – så tager det også tid fra de andre ting, som man skal nå i løbet af dagene.
Det kan medføre, at man bliver så presset med tiden, at man bliver for stresset til at lære kurserne grundigt nok, så man ikke får nok ud af et eneste af de kurser, man er på.
Derfor kan det give mening at fokusere på ét kursus ad gangen og så se på, om man skal tage det relaterede kursus lidt eller meget senere.
Dog kan man så risikere, at man fra en arbejdsgivers side bliver sat til at deltage i flere kurser nogenlunde samtidig, eller man godt kan se, at det optimerer ens jobmuligheder, hvis man har været på begge kurser – og man gider ikke gå arbejdsløs for længe.
Desuden er der jo også det spørgsmål om penge, for nogle kurser koster penge at komme på, og skal man på flere kurser, så kommer det af gode grunde til at koste flere penge.
Derfor skal man lægge en strategi med sig selv om, hvilke kurser man skal tage på og hvornår.
Jeg er glad for at skrive om alt mellem himmel og jord. På Pris Info skriver jeg artikler vedrørende økonomi baseret på egne erfaringer eller troværdige kilder online. De fleste artikler er ikke sponsorerede, selvom at nogle er.
Gennem at besøge pris-info.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik