Hvis du ønsker at starte din egen webshop, så skal du på et tidligt tidspunkt blive bekendt med, hvad der er for forskellige platforme at vælge imellem, men også hvilke omkostninger der er i færd med at starte en webshop, her svarer vi på spørgsmålet; hvad koster en webshop 2021
En væsentlig del af forretningsplanen er dit budget. Hvad er din startkapital? Du bør identificere dine aktuelle udgifter og eventuelt regne med bidragsmargenen.
For mere komplekse virksomheder kan det være hensigtsmæssigt at udvikle både likviditetsbudgettet og en resultatbudgettet.
Vores hensigt er at gøre det så nemt som muligt at starte en webshop. Vores anbefaling er derfor “keep it simple”. Du kan lave et simpelt budget for at illustrere omkostninger, som du ellers ville gå glip af at gøre.
Oprettelse af en webshop behøver ikke at koste meget. Du bør dog foretage en enklere beregning af dine fremtidige omkostninger. I denne artikel gennemgår vi de mest almindelige omkostninger, der er forbundet med at starte en webshop.
Den mest oplagte pris forbundet med at opbygge en webshop er prisen på selve platformen og webshopdesignen. Sara udarbejder præcise tilbud på hvad koster en webshop, så hvis du ønsker en fast pris på ny webshop så kan du med fordel indhente et tilbud ved Sara. Du kan også læse mere om hjemmeside priser i hendes indlæg om hvad koster en hjemmeside og hjemmeside priser.
Ellers er der masser af platforme at vælge imellem på markedet, men der er sjældent meget forskel i pris mellem de forskellige tjenester. Det er i mange tilfælde mere vigtigt at vælge en e-handel platform, der passer til ens specifikke behov.
Den billigste webshop for Danmark af de platforme, vi anbefaler, er Wix. Du kan prøve Wix gratis. Wix webshop koster omkring 13 € / måned og er velegnet til mindre online butikker (men har også masser af funktionalitet og design skabeloner, der passer til langt de fleste behov). Fint for dig der en vil lave din webshop selv.
Men, Hvis du er på udkig efter den webshop service, der passer bedst, er nødvendigvis ikke den billigste løsning på markedet, så skal du læse vores artikel, hvordan du vælger den bedste webshop platform her og får den bedste webshop.
Ligegyldigt hvilken type webshop løsning, du vælger at bruge, skal du på en eller anden måde betale for følgende:
Uanset om du beslutter dig for at oprette din webshop med en platform, der giver dig alt på ét sted, eller hvis du ønsker at bygge din webshop med et Content Management System (CMS), såsom WordPress, skal din webshop være på en server.
Gennem en webhost får du adgang til serverplads, hvor din webshop er anbragt. Du skal også bruge et domænenavn (din butiks web adresse).
Hvis du vælger at oprette din webshop med en platform, der tilbyder sine brugere alt på ét sted, for eksempel Shopify eller Wix, er webhosting inkluderet uanset servicepakke. Du vælger dog at bygge din webshop med en open source-platform (f.eks. Så er du nødt til på egen hånd få en webhost.
For online butikker, er det vigtigt at vælge en webhost, der giver dit websted til at indlæse hurtigt. Du bør derfor undgå billige tjenester, som er beregnet til blogs og småhjemmesider. Vælg i stedet en førsteklasses webhost, en webshop kan i den sidste ende kræve meget lagerplads.
Domænenavne er dybest set aldrig inkluderet, uanset hvilken e-handels-platform du vælger. Det er en forholdsvis lille omkostning og normalt koster ca. 50 dk/ år (afhængigt af hvor du registrerer dit domæne, og om du .com eller .dk).
Når du tester Shopify gratis, for eksempel, får du et underdomæne til Shopify. Det er således et midlertidigt domæne, som du skal erstatte på lang sigt med dit eget “topniveau domæne”. Du kan gøre dette enten hos en separat registrator eller hos din platformudbyder. For WooCommerce skal du dog erhverve dit domæne fra en separat registrator.
Altid forvente at skulle betale for domæne. Koster ca. 50kr/år ved dk-hostmaster.dk
De bedste platforme til at skabe online butikker i Danmark er: Wix, Shopify og WooCommerce.
Shopify – Denne platform koster lidt mere en Wix at bygge en fuld-skala online butik. Men skulle du kun sælge på facebook og Messenger, så kan du bruge Shopify Lite ($ 9 per måned). En fuld-skala online butik koster 29 $ / måned. Men så får du en af de bedste og komplette tjenester til rådighed på markedet.
Læs mere om Shopify og prøv det gratis her
Wix webshop (Billigste) 13$ per måned. (Domæne er ikke inkluderet, så forvent at blive medlem af dit eget domæne i det lange løb). Wix er en god platform for det svenske og internationale marked. Vi anbefaler Wix til mindre og enklere online butikker, selv om det er muligt at bygge rigtig store online butikker med Wix med.
Wix du kan også prøve gratis her
WooCommerce – Denne platform kan bruges gratis med WordPress. Vi anbefaler tjenesten til mere avancerede og teknisk erfarne brugere. Men du bliver nødt til at få dit eget domæne, tema og web hosting. Vi anbefaler Kinsta’s web hosting (300 kr/ måned) der er også billigere web hosting virksomheder på markedet, men vær forsigtig. De billige værter anbefaler vi ikke, fordi de gør din hjemmeside langsom.
Mange platforme giver brugerne mulighed for at bruge gratis design skabeloner eller såkaldte “Temaer”. Du bør altid forvente at skulle købe et design tema. Der er en relativt lille omkostning i denne sammenhæng, der kan variere lidt afhængigt af hvilken e-handelsplatform du vælger.
Både Wix og Shopify har gratis temaer, for eksempel. Men det er sandsynligt, at du ønsker at bruge et tema, der passer til din specifikke niche eller marked, og at så koster ekstra.
Selv WooCommerce har nogle gratis skabeloner at vælge imellem. Men her skal man være mere forsigtig. WooCommerce giver uafhængige udviklere mulighed for at programmere og udvikle temaer til platformbrugere. Gratis temaer udviklet af programmering kan være relativt ubeskyttet mod indtrængen. Vi anbefaler kun temaer, der er blevet officielt godkendt på via woocommerce.com. (Men disse er ikke gratis)
Apps er applikationer, der giver din webshop forskellige typer af funktionalitet. Wix og Shopify giver brugerne adgang til en vis vifte af grundlæggende funktioner.
For mere avancerede funktioner, skal du betale ekstra. Normalt er der en engangsgebyr for yderligere funktionalitet, men der kan også være abonnementsbaserede prismodeller.
Både WooCommerce, Shopify og Wix tillader uafhængige udviklere at sælge deres apps til platformbrugere. Alle disse platforme er derfor øverst med hensyn til vifte af funktionalitet.
Det er svært at vurdere prisen på apps, fordi denne pris afhænger af, hvilke programmer du tror, du har brug for.
For temaer gælder dog følgende:
Hvis du er din egen og ønsker at holde omkostningerne nede, så kan du starte din virksomhed ved strømpe i hjemmet. Du bør dog medtage fremtidige lageromkostninger i beregningen som en potentiel omkostning i det lange løb. Efterhånden som salgsmængderne stiger, kan det være svært at opbevare derhjemme. En almindelig løsning er at bruge en tredjeparts logistiker, der kan lagerføre dine produkter.
Lager og levering er en betydelig omkostning, som kan være svært at beregne, men kan også undervurderes, når du starter e-handel. En stadig mere almindelig måde, især når du starter en online butik er at bruge dropshipping i stedet for strømpe. Dropshipping betyder kort sagt, at du kan sælge produkter på internettet, uden at skulle være ansvarlig for hverken lager eller logistik.
Med dropshipping kan du teste din forretningsidé med lav risiko og uden at investere fra egenkapitalen. Læs mere om, hvordan det fungerer med dropshipping i Sverige her.
For mange betalingsløsninger, der er tilgængelige på markedet, er der et transaktionsgebyr på de ordreværdier, der betales via den pågældende tjeneste. Dette er sjældent noget, der er særligt klart, når du vælger, hvilke betalingsløsninger du ønsker at være i stand til at tilbyde dine kunder i din online butik.
Fakturaer kommer også med direkte og indirekte omkostninger. Indirekte omkostninger omfatter håndteringsomkostningerne, som især er høje til håndtering af papirfakturaer.
Vi går ind Shopify som den generelt bedste e-handel løsning. Hvis du vil sælge på det svenske marked, kan du for eksempel bruge Shopify Payments. Shopify Payments er gratis at bruge (uden transaktionsomkostninger).
Virksomhedens form kan være en betydelig opstartsomkostninger. Hvis du vil oprette et aktieselskab, skal du investere mindst 50.000 SEK i aktiekapital. Det er helt sikkert penge, som du kan bruge i din virksomheds drift.
Mere sandsynligt, dog, at du ønsker at starte din egen virksomhed. Denne type firmaform er nem at komme i gang med og koster ikke mere end 1100 SEK. Du kan registrere din virksomhed via e-service hos det svenske selskabsregistreringskontor. (Du kan dog vente, indtil din onlinebutik er oppe, før du registrerer din virksomhed).
De omkostninger, vi definerede ovenfor, er nogle af de mest almindelige omkostninger, som langt de fleste virksomheder skal medtage i deres omkostningsoverslag.
Der er naturligvis andre omkostninger, der kan variere fra sag til sag. Tag dig tid og tænk dig om, før du går i gang. Hvad er de mulige ekstraomkostninger, som du bliver nødt til at dække?
Dette kan variere fra at betale for ekstern bistand i form af udvikling og administration til omkostninger i form af telefoni, internet, leje eller anden software, der er nødvendig for din virksomhed.
Før du starter din webbutik, bør du etablere en enklere beregning af de omkostninger, der er relateret til din virksomhed.
Den mest oplagte omkostninger er omkostningerne ved at skabe din online butik med en e-handel platform. Disse omkostninger er ikke så afgørende i denne sammenhæng. I stedet bør du vælge en online butik, der passer til dine behov. Eller tage hjælp af en webshopdesigner.
En almindelig fejl er at undervurdere omkostningerne ved logistik og oplagring. For iværksættere med lille startkapital anbefaler vi, at du overvejer dropshipping. Dropshipping eliminerer lageromkostninger og køb.
Vi håber nu at du fået svar på dit spørgsmål; Hvad koster en webshop og hvor meget koster det at starte en webbutik? Webshop priser
Arbejder som skribent på hjemmesiden Skole IT og er gift med Thomas Balltrott.
Silverbeerg media designer professionelle hjemmesider og udfører de meste indenfor marketing og online markedsføring. Vi har flere hjemmesider så som Sjællands Byg, Pris-info, Norh Tømrer osv. Der vi tilbyder annoncering
Gennem at besøge pris-info.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik