Når du skal ansætte et byggefirma, er der måder at gøre det til en lavere pris sammenlignet med, hvis du kun vælger det første bedste byggefirma, du finder. Her viser vi gennemsnitspriser (både timepris og fast beløb) for at ansætte byggefirmaer, hvad du skal tænke på i forhandlingerne med bygherren, hvad der adskiller sig i geografi afhængigt af om du ansætter et byggefirma i Stockholm eller et byggefirma i en lille by og meget mere. Du er velkommen til at stille spørgsmål eller dele dine egne oplevelser i kommentarfeltet på denne side!
Et udgangspunkt, når du begynder at se hvad det koster det at hyre et byggefirma og håndværkere? Se på flere muligheder for at ansætte en håndværker til dit job, er timelønnen for at ansætte en person i en time. Hvis dit job indebærer enklere tømrerarbejde, er et normalt prisinterval mellem DK 300-500 / time. For mere avanceret arbejde, hvor der kræves speciel ekspertise, kan du betale byggefirmaet lidt mere, mellem DK 400-800 / time er normalt.
Prisklassen er tilsyneladende ret stor, og ved større job, hvor der bruges mange arbejdstimer, kan du spare mange penge ved at konsultere flere forskellige byggefirmaer, når du vil vide hvad det koster at hyre et byggefirma og håndværkere.
Barber
Billedskærer
Blokkedrejer
Blytækker
Bogbinder
Bogtrykker
Bordsmed
Buemager
Buntmager
Bæslingsnedker
Bødker
Bådebygger
Drejer
Ebenist
Formskærer
Færdigmager
Gartner
Guitarbygger
Instrumentbygger
Kassemager
Klaverbygger
Konvolutmager
Kunstdrejer
Kunstsnedker
Kurvemager
Ligkistesnedker
Litograf
Læstemager
Læsteskærer
Menneskefutteralmager
Modist
Møbelfletter
Møbelmager
Møbelpolstrer
Møbelsnedker
Møllebygger
Orgelbygger
Pianoinstrumentmager
Pianosnedker
Pottemager
Rokkedrejer
Rivemand
Sadelmager
skibssnedker
Skibstømrer
Skomager
Skrædder
Syerske
Tagdækker
Trædrejer
Træsmed
Typograf
Tækkemand
Urmager
Violinbygger
Væver
Isolatør
Blikkenslager
Brolægger
Elektriker
Glarmester
Gulvlægger
Maler
Maskinsnedker
Murer
Snedker
Stenhugger
Struktør
Tømrer
Automekaniker
Cykelsmed
Elektronikfagtekniker
Finmekaniker
Karrosseritekniker
Klejnsmed
Maskinarbejder
Radio-tv-fagtekniker
Smed
Værktøjsmager
Bager
Kok
Mejerist
Slagter
Smørrebrødsjomfru
Tjener
Konditor
Tarmrenser
Kokkeassistent
Service
Frisør
Kosmetiker
Tandtekniker
En række håndværksfag er mere eller mindre gået i glemmebogen:
Ciselør
Gørtler
Kandestøber
Karetmager
Possementmager
Rivemand
Rokkedrejer
Hust fradragen, dette gør det endnu mere overkommeligt at ansætte håndværkere til deres byggearbejde.
Priseksempel byggefirmaer
Her er to eksempler på, hvordan det kan se ud, når du ansætter et byggefirma til et par regelmæssige job – at bygge en terrasse og renovere en facade.
John skal bygge en gårdhave og indser, at han ikke har tid eller lyst til at udføre arbejdet selv. Han modtager tilbud fra et par forskellige byggefirmaer i området. Den ene tilbyder at udføre jobbet for DK 25.000 lige ud, mens den anden ønsker at opkræve pr. Time for DK 675 / time for to tømrere, der bygger terrassen: Jonas går til alternativ nummer to og sørger for at være enig med byggefirmaet, at arbejdet ikke kan tage mere end 30 timer.
Byggerne vil være klar til i alt 28 timers arbejde, hvilket giver en samlet lønomkostning for byggefirmaet på DK 18.900,-
Sophie vil renovere facaden af sit hus. Hun modtager tilbud fra fire forskellige byggefirmaer, som alle kommer med prisforslag til hele facaderenoveringen. Priserne er DK 25.000, DK 29.500, DK 33.000 og DK 48.000.
I stedet for automatisk at gå efter det laveste tilbud, kontakter Sophie alle virksomhederne og beder om referencer fra deres tidligere kunder. Hun får dette og kontakter reference kunderne og det bedste indtryk, hun får fra byggefirmaet, der tilbød at renovere facaden til DK 33.000 i arbejdsomkostninger.
Hun forhandler lidt ekstra med byggefirmaet og siger, at hvis byggefirmaet også køber materialet, vil hun have 20 procent rabat på lønomkostningerne. Hun får dette og lander således på en endelig arbejdsomkostning på DK 18.480 til facaderenoveringen.
Trin for trin når du vil vide en pris på at hyre et byggefirma og håndværkere: at huske på, når du leder efter et byggefirma
Start med at modtage tilbud fra mindst tre forskellige byggefirmaer. Så får du en base at stå på og kan sammenligne deres priser.
2. Stil mange spørgsmål til håndværkere og bede om referencer. Det billigste er ikke altid det bedste – du skal vinde byggefirmaets tillid, det er meget værd og kan motivere dig til at vælge et dyrere tilbud.
3. Sørg for, at bygherren har de krævede certificeringer til dit særlige job. Du er velkommen til at ringe til den relevante brancheorganisation (en liste over de mest almindelige findes på Byggmentor.se) og sørg for, at byggefirmaet er forbundet dertil.
4. Skriv en aftale med byggefirmaet. Så har I begge noget at starte med og reducerer risikoen for, at det klipper sig selv under arbejdet.
5. Sørg for på forhånd at sikre, at byggefirmaet tilbyder en garanti og har en relevant forsikring for dit projekt.
6. Glem ikke fradraget! Det er bygherren, der foretager dette fradrag direkte på fakturaen, sørg for at de gør det, og at de kun fratrækker arbejdsomkostningerne og ikke materialet.
Held og lykke med at ansætte et byggefirma til en lav pris!
Gennem at besøge pris-info.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik